mandag den 15. oktober 2012

Et halvskarpt hjørne er rundet...

....For min dejlige kæreste, som fyldte 25 år i fredags. (Dette giver mig forhåbenligt endnu 6 mdr. hvor jeg ikke er "den gamle krage")
Selv dagen blev fejret med et hyggeligt hotel ophold som han selv havde bestilt.

Lørdag var der inviteret gæster til at fejre dagen med lækkert mad.

Vi fik skinke kogt i rødvin/vand - Det kan virkelig anbefales
Culottesteg
Rødvinssovs
Græskarsalat
Fennilkesalat
Rødbedetærte i noget butterdej
og 2 slags islagkage og kage til dessert

Græskarsalat - Meyers salatværksted





Det færdige resultat!
Bagt græskar, perlebyg, hytteost, græskarkerner,
forårsløg og vaniliesyltet skalotte løg
Dessert
Islagkage med skovbærparfait og pistacieparfiet,
 vindruecolis og chokoladekage
Islagkage med nøddebund og solbær/pistacieparfait

2 springforme på ca. 26 cm i diameter

Nøddebund

3 æggehvider
75 g sukker
50 g hasselnødflager (til pistacie brugte jeg i stedet 50 g mandler)

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk til det er stift, hvidt skum.
Vend forsigtigt nødderne i massen.
Tegn en cirkel på bagepapiret, hvor bunden af springformen er brugt som form. Fordel nøddemassen jævnt i den tegnede cirkel og sæt den i ovnen 20-25 min. Lad bundene afkøle på en rist.

Skovbærparfait

4 æggeblommer
300 g. skovbær 
125 g sukker
5 dl piskefløde

Pisk æggeblommerne hvide med sukker, rør skovbærerne i.
Pisk fløden til skum og vend i bærmassen.
Læg den bagte og afkølet nøddebund i springformen og fordel parfaiten i formen. 
Skal fryse 6-8 timer.

Pistacieparfait

Samme fremgangsmåde som skovbærparfait, i stedet for skovbær tilsættes pistacie pasta, samt hakkede pistaciekerner og chokoladestykker. 
Pastaen kan købes, men vi lavede vores egen på flg. måde:

100 g usaltet pistacienødder
100 g mandler
40 g sukker
15 ml vand
Et par dråber mandelessens

Mas pistacienødder og mandler i en morter.
Kog en sukkerlage af vand og sukker (tilsæt evt. lidt mere vand undervejs).
Bland, nødde/mandelpulver med sukkerlage og mandelessens til en fedtet masse og så er der pasta.

Servering

Islagkagerne tages ud af fryseren ca. 30 minutter fød servering (lad dem blive i formen).
Tallerknen pyntes med colis, bær og chokoladekage (opskriften findes HER).
Lige inden servering skæres islagkagerne ud med en varm kniv.

Sådan så er den klar til at gøre gæsterne glade :)

Søndag kom hans forældre, bror og svigerinde på besøg, så den stod på lagkage med hjemmebagt lagkagebunde, fra Meyers Kager og nutellacookies (opskrift findes HER.)



1 kommentar:

  1. Mmm. Lørdagsmenuen lyder super lækkert, kan den opleves en anden dag hvor jeg er gæst? Måske til madklub.
    Rødbedetærte og græskarsalaten lyder især spændende..MMm

    SvarSlet

Det er altid dejligt med en kommentar